Стара Загора се включва в Десетото издание на Нощ на литературата 11 май, 2021

Стара Загора се включва в Десетото издание на Нощ на литературата
social Снимка: pexels.com

Стара Загора ще се включи в юбилейната десета Нощ на литературата. На 12 май (сряда) от 18,00 до 21,45 часа старозагорци ще имат възможността да се срещнат с известни и вдъхновяващи личности и произведения.

Обособените „читателски гнезда“ в Стара Загора ще бъдат пет. В Къщата на арх. Христо Димов / ул. „Сава Силов” № 37/ от Златина Желева – преводач на чувства и потребности между семействата и новородените им бебета, ще бъде представена книгата "Помощ? Помощ!" (Австрийско посолство) с автори Томас Гебауер, Илия Троянов. "Берлински блус" (Гьоте-институт) от Свен Регенер ще може да бъде чут в Музей „Литературна Стара Загора“ / бул. „Руски” № 44.

Творбата ще четат Яна Ленова и Олга Клисурова. Новоиздадената книга Swing time от Зейди Смит ще бъде представена от Красимира Лекова и Нина Йовкова в кафе „Августа“ (Регионален исторически музей/ бул. „Руски“№42.

В Изложбена зала „Байер“ / ул. „Любор Байер“ 1/ Мария Козарова и Татяна Иванова ще потопят в старозагорци в "Звездни дневници" с автор Станислав Лем. И в Регионална библиотека „Захарий Княжески” / бул. „Руски” № 44, любителите на книгата ще се насладят на творбата Бьорнстад (Посолство на Швеция) с Фредрик Бакман.

Тя ще бъде представена от Мария Донева и Здравко Георгиев. И тази година ще се чете в 14 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Шумен.

Нощ на литературата е международно събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори.

Стара Загора за седми път се потапя в Нощта на литературата. Общественици, писатели и журналисти ще представят на всеки половин час, в рамките на 15 минути, един и същ откъс в различни градски пространства, наречени „читателски гнезда”.

След прочита му посетителите на събитието получават печат в тази брошура пътеводител и се отправят към следващото читателско гнездо. Събралите всичките 5 печата могат да участват в томбола, която ще се проведе в 21:45 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация