Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма 25 септември, 2023

Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма

световен ден на туризма

Снимка: Община Стара Загора

Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма, на 27 септември, с богата празнична програма, която включва иновативни събития, насочени към ученици, професионалисти и граждани.

От 11:00 часа на кестеновата алея в парк „5-и октомври“ ще бъде открита изложба, организирана от отдел „Туризъм и младежки дейности“. Тя ще представи държавите домакини и темите през последните двадесет години, символ на празника. В парка изложбата може да бъде разгледана в празничния ден, а след това ще бъде разположена във фоайето на сградата на Община Стара Загора.

В 11:30 часа ще бъде представен обновеният Туристически информационен център с новата си модерна визия.

В 13:00 часа, в залата на Регионален исторически музей, ще се проведе среща-беседа с ученици от 11 и 12 клас и техните преподаватели от ПГОХ „Райна Княгиня“ на теми „Зелени иновации в туризма“, „Ефективно управление на ресурсите“, „Дигитализация в туризма“ и „Жените в бизнеса“, изнесени от различни гост лектори и специалисти в областта.

От 19:00 часа ще се проведе тематичен куиз, също посветен на туризма. Той ще бъде организиран съвместно с Желязко Динев, водещ и организатор на „Куиз за хора“ и ще включва до 8 отбора с по 6 човека. Победителите ще получат интересни награди, предоставени от Туристическия информационен център, Драматичен театър „Гео Милев“ и ресторант „Бюфет“.

Мотото на Световния ден тази година е „Туризъм и зелени инвестиции“, като страна домакин на честването е Саудитска Арабия.

Хороскоп Виж всички

Нотификация