Зимата остава поне до четвъртък 22 март, 2021

Зимата остава поне до четвъртък
social Снимка: pxhere.com

Първата пролетна седмица започва с жълт код за дъжд, сняг, вятър и вълнение на морето в 25 области на страната.

Метеорологичната обстановка ще се усложнява още, предупреждават синоптиците. Снежната покривка ще се увеличи с до 10-25 см, в някои планински райони - с до 30 см. Само за Югоизточна България няма предупреждение за потенциално опасно време. 

В по-голямата част от Северна България, в Предбалкана, Лудогорието, по високите полета и в планините ще вали сняг, в останалата част от страната - дъжд. Валежите ще бъдат значителни. Ще продължи да нахлува студен въздух, ще има условия за виелици и навявания. Максималните температурите ще са между 0° и 5°, малко по-високи в Югоизточна България. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват.

Над Черноморието ще бъде облачно, ветровито и дъждовно.

Над планините ще вали сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, след обяд ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания.

Във вторник застудяването ще продължи; на много места, главно в Западна и Централна България, ще превалява слаб сняг.

В сряда отново на много места ще има слаби валежи, предимно от сняг. Ще се понижат и минималните температури.

В четвъртък в крайните североизточни райони и в планините ще превалява слаб сняг. Ще остане студено, особено сутринта - на места, главно в Западна България минималните температури ще са до минус 10°, минус 12°. Максимални - между 2° и 7°.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация