Чай с джинджифил предпазва от рак 07 януари, 2021

Чай с джинджифил предпазва от рак
social Снимка: pexels.com

Според международни експерти и учени здравето и дълголетието могат да се сведат до нещо толкова просто, колкото е отпиването на ободряваща топла напитка, и по-конкретно чай с джинджифил.

Специалистите са на мнение, че чаят с джинджифил има мощни свойства, помагащи за понижаване на холестерола, намаляване на риска от рак и облекчаване на болката в ставите - ползи, които на свой ред се свързват с дълголетие.

Противораковите свойства на джинджифила се дължат на веществото джинджерол, което се съдържа в корените на растението. Според експертите джинджифилът е двойно по-полезен в съчетание със зелен чай.

Изследване, посветено на полезните свойства на джинджифила, установява, че консумацията на два грама екстракт от него влияе благоприятно върху здравето на червата и значително намалява риска от рак.

Джинджифилът освен това помага за контролиране на високото кръвно налягане благодарение на съдържащия се в него салицилат - компонент и на аспирина, който разрежда кръвта.

Растението може да се използва и като естествено средство за облекчаване на болката, укрепване на имунната система и предпазване от инфекции.

В частност чаят с джинджифил допринася за по-добро здраве на зъбите и ги предпазва от бактерии, които причиняват гингивит и пародонтит.

Хороскоп Виж всички

Нотификация