Дъждовно начало на новата седмица 04 януари, 2021

Дъждовно начало на новата седмица
social Снимка: pxhere.com

Оранжев код за обилни валежи е в сила за областите: Благоевград, Кюстендил, Перник и Смолян. Там се очакват значителни валежи от дъжд-между 30 и 60 мм., над около 1700 метра надморска височина ще вали сняг.

Жълт код отново за валежи важи за областите: Враца, Видин, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Пловдив, София град и София област.

Започналите в западните райони валежи ще продължат, а след обяд и вечерта ще обхванат Централна и Източна България. До обяд в западните части на Дунавската равнина ще е почти тихо и мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобри. В източните и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд временно силен вятър.

Максималните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните. През нощта срещу вторник все още ще превалява, но предимно слабо и от запад на изток валежите ще спират.

Над планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа силен, временно бурен южен вятър.

Във вторник облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа вятър от запад-северозапад, сутринта в повечето райони умерен, впоследствие ще отслабва.

В сряда ще има разкъсана облачност, но от запад отново ще се увеличава и вплътнява, а вечерта ще започнат валежи от дъжд. Ще се понижат сутрешните температури; дневните слабо ще се повишат.

В четвъртък ще има валежи, предимно от дъжд, ще бъде и ветровито. Ще започне да нахлува студен въздух.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация