Милано не се отказва от модата 12 ноември, 2020

Милано не се отказва от модата
social Снимка: freestocks on Unsplash

Една от световните столици на модата – Милано, потвърди провеждането на двата си модни форума през януари и февруари с цифрова платформа, богата на прояви, предава Франс прес.

Седмицата на мъжката мода за сезон есен-зима 2021-2022 е насрочена за 15-19 февруари. А женското издание е планирано за 23 февруари- 1 март.

Председателят на Италианската камара на модата Карло Капаза е обявил, че ревютата ще станат по-дигитални или по-присъствени, в зависимост от развитието на пандемията.

На септемврийската Седмица на модата в Милано, преминала в смесен вариант, са били представени 156 колекции и шоурумове на 300 марки. Тя се е сдобила с 45 милиона гледания в мрежата, един абсолютен рекорд при платформите, отразяващи Седмиците на модата.

От своя страна Британският моден съвет отмени януарската Седмица на мъжката мода в Лондон заради пандемията и Брекзит. Следващото издание, посветено на женската мода, трябва да се проведе от 19 до 23 февруари, като за участие са поканени и дизайнерите на мъжка мода.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация