Храни за силен имунитет през есента 06 ноември, 2020

Храни за силен имунитет през есента
social Снимка: Dana Tentis/pxhere.com

Кисело мляко, орехи, червени чушки и спанак трябва да бъдат включени в ежедневната диета през есента, за да помогнат на тялото да се справи с различни респираторни заболявания, включително новата коронавирусна инфекция.

Изследванията потвърждават, че децата, които консумират поне една порция кисело мляко на ден, са с 19% по-малко склонни да получат сезонни настинки.

"Ферментирала млечна напитка като кисело мляко е пробиотик: тя съдържа полезни бактерии, които ще помогнат в борбата с инфекциите“, казва докторът по медицина Олег Медведев. Той съветва да се купува кисело мляко, на което е написано „съдържа живи бактерии“.

Експертът препоръчва също да се включат в диетата орехи, които, като източник на ненаситени омега-3 мастни киселини, потискат възпалението в организма и помагат в борбата с респираторните инфекции.

Сред другите полезни храни за борба със сезонните заболявания са червените чушки, които съдържат три пъти повече витамин С, отколкото средно големият портокал, и спанака, богат на бета-каротин и антиоксиданти, които помагат за укрепването на здравето.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация