Радио Веселина ще раздаде музикални награди за първи път 08 юли, 2024

Радио Веселина ще раздаде музикални награди за първи път
Снимка: Радио Веселина

На 1 юли в ефира на радио Веселина обявихме официално, че предстои да раздадем първи годишни музикални награди. Съвсем скоро ще разкрием всички подробности, а дотогава прочетете какво споделиха за вестник  "Телеграф" - Вера Черкезова - водещ и програмен координатор на радио Веселина и Тодор Милиев - програмен директор на Nova Radio Group:

  • Вера, Тодор, изключително ми е приятно да започнем нашия разговор с една страхотна новина – Радио Веселина обяви своите първи годишни музикални награди. Защо се решихте на тази крачка след толкова много години?

Тодор: Вече 32 години радио Веселина е един от лидерите сред радиостанциите в България, благодарение на своя уникален музикален формат.  Само по радио Веселина може да се чуе качествено подбран микс от най-добрите песни от поп фолка, балканската музика, фолклора, златни и нови песни от българската поп музика, както и световни хитове. И през годините назад неведнъж са ни питали – защо не направите награди. 

Вера: Да, слушатели са питали, и изпълнители са ни споделяли как им липсват такива награди, а и ние сме си го говорили с екипа. Taка съвсем естествено си идват първите годишни музикални награди на радио Веселина. Освен това през последните години няма музикална компания или медия, която да обедини постиженията на артистите от различните музикални стилове и решихме да сме ние. Твърдо вярваме, че хубавата музика не се дели на жанрове и всеки изпълнител заслужава да чуе оценката на публиката за свършената работа през годината. 

  • Какви категории сте предвидили и как ще става гласуването?

Вера: Питате ме дали ще има – певец и певица на годината - най-емблематичните и оспорвани категории, които винаги са предизвиквали интерес 😊. Да, ще има! Но не само! Радио Веселина изцяло ще подчини наградите на нашия девиз –„Най-добрият микс от песни“ и категориите ще бъдат съобразени с него.  Ние от радио Веселина сме заложили на този безпогрешен микс от създаването си и сме горди, че с наградите си тази година ще продължим да надграждаме това. През последните години се случва една невероятна интерграция между музикалните стилове в България – свидетели сме на това как изпълнители от различните стилове се колаборират, а песните им се превръщат в абсолютни хитове. 

Тодор: Думата изцяло ще имат слушателите. Всичко ще бъде в техни ръце, като гласуването ще мине през два етапа и ще се случва онлайн в сайта на радио Веселина. Първо слушателите ще номинират изпълнители в дадените категории, а след това, през втория етап ще имат нелеката задача и да изберат победителите.  Съвсем скоро ще обявим  категориите и ще дадем старт на първите годишни музикални награди на радио Веселина. 

Вера: Публиката винаги е била коректив за работата на изпълнителите. Те са тези, за които се правят песните, те са тези, които слушат, гледат, споделят музиката. Затова в годишните музикални награди на радио Веселина ще видим прякото отражение на любовта на публиката и тяхната оценка за любимите им изпълнители.

  • Ще се превърнат ли в традиция всяка година тези първи годишни музикални награди?

Вера: Определено даваме заявка Първите музикални награди на радио Веселина да бъдат само началото на най-големия празник на музиката. Нашата цел е да превърнем наградите на радио Веселина в гордост и мотивация за българските изпълнители, а гласът на публиката да бъде чут чрез нас.

  • "Веселина" е една от първите радиостанции, които бележат началото на частното радиоразпръскване в страната. Как се промени и по-важното разви радиото през всички тези 32 години?

Вера: Растем 😊. Като медия - започнахме през 1992 г  от Пловдив, днес вече имаме честоти в 28 града в България. Освен това можем да се похвалим, че ние от радио Веселина, както и колегите от другите радиостанции в Nova Radio group, имаме удоволствието и възможността да работим в едни от най-новите и модерни студиа в България. Запазихме лидерски позиции и продължаваме да сме първата и единствена медия, която предлага най-добрия микс от песни. За слушателите са достъпни онлайн и два нови канала – Веселина Ретро и Веселина Фолк, които могат да слушат в приложението Nova Play за iOS и Android. И 32 години оставаме вярни на себе си и на аудиторията ни. 

  • Разкажете ни някоя история, с която свързвате своя път във „Веселина“.

Вера: Историята е дълга, но ще се опитам да бъда кратка. Явих се на конкурс за водещ през 1999 г в радио Веселина, въпреки, че и понятие си нямах от радио, медии, журналистика. Имаше страшно много кандидати – над 100. Трябваше да чакам около 2 -3 часа, за да дойде моя ред. Реших, че няма да си го причиня, че нямам шанс и си тръгнах. Стигнах до спирката на рейса, той дойде и аз тръгнах да се качвам. Правейки крачка към първото стъпало, нещо или някой, като че ли ме дръпна да не го правя. Казвам ти го и настръхвам и сега. Просто нещо ме спря и си казах – не, трябва да се върна! Върнах се, изчаках, минах конкурса и ме взеха. И така вече мнооого години 😊

  • Тази година радиото в партньорство с „Фреш Мюзик“ представя грандамата на сръбската музика Цеца Ражнатович на живо в София. Вълнувате ли се от предстоящата среща на 26 октомври 2024 в Арена София? И какви изненади сте подготвили за феновете на сръбската зведа у нас?

Тодор: Когато идват големи имена от музиката, независимо от жанра, винаги емоциите са много. Радвам се, че все повече балкански и световни звезди избират България за своите големи концерти и среща с публиката. 

Вера: Цеца е много обичана певица в България, това е ясно, затова освен почитателите й, се вълнуваме и ние. Тя не идва за първи път и затова, заедно с Фреш мюзик обещаваме този нейн концерт да бъде по-различен, специално подготвен за българската публика и много емоционален. Със сигурност на 26 октомври в Арена София ще чуем най-големите й хитове, а и някои от новите й песни, които ще бъдат представени за първи път пред българската публика. 
Най-добрата парти група в България - V-band ще подгреят публиката преди Цеца да излезе на сцената. Васко Чергов, Моника и останалите членове на бенда пеят страхотно на живо всякаква музика и със сигурност ще вдигнат публиката на крака още в началото.

  • Коя е любимата ви песен на Цеца? Защо? 

Тодор: Кукавица 😊

Вера: Аз харесвам много от песните на Цеца. Ако трябва да избера една – може би това ще е  „Забранени град“  😊

  • Тодор, ти си част от най-слушаното сутрешно радио шоу в България "Тройка на разсъмване" по радио Витоша, което в края на годината ще отпразнува 25 години ефир. Как ще го отбележите и какво ново в ефира на радио Витоша?

Тодор: Ще върнем една традиция и в  края на годината ще съберем слушатели, рекламодатели и приятели на шоуто на едно голямо парти. 
Съвсем скоро предстои да върнем друго емблематично предаване в ефир  - първото request шоу в ефира на София “Total Hit request”. Слушателите отново ще могат да избират любимата си музика, връщайки се от работа или пътувайки в компанията на радио Витоша.

  • Какво пожелавате на читателите на „Телеграф“?

Тодор: Страхотни мигове с любимия вестник и едно страхотно лято!

Вера: Да продължат да ви се доверяват и да се информират за всичко важно и интересно от „Телеграф“. Да търсят хубавото и доброто във всяка житейска ситуация, и да не забравят да се усмихват! 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация