"Сдържан лукс" и дискретност ще владеят модата през пролет-лято 2024 26 септември, 2023

Снимка: БГНЕС

Завръщането към "тихия лукс" и изненадващото присъствие на топли, почти зимни дрехи, несъвместими на пръв поглед с глобалното затопляне, са сред тенденциите за сезона пролет-лято 2024 г., които се откроиха на Седмицата на модата в Милано, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Сдържан лукс" е изразът, обобщаващ основната тенденция на модния сезон. Налага се също и идеята, че блясъкът и максимализмът отстъпват място на дискретността, която сякаш цели да бъде вечна.

Снимка: БГНЕС

Легендарни модели от 90-те години на миналия век отново шестваха на подиума по време на Седмицата на модата в Милано.

53-годишните Наоми Кембъл и Клаудия Шифър зарадваха феновете с появата си на две от най-обсъжданите дефилета. За разлика от Кембъл, която продължава да работи активно като модел, германката Шифър изключително рядко поема покани за поява на модния подиум.  

Актрисите Жулиет Бинош и Кейт Бланшет също присъстваха, но като публика на представянето на колекцията на Джорджо Армани. Дизайнерът, с чието дефиле завърши Седмицата на модата в Милано, каза, че най-сетне е видял модни колекции с много нормалност в тях - нещо, към което призовава от години.

Снимка: БГНЕС

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация