
Идеалните зеленчуци за отслабване 03 септември, 2022

Зеленчуците са сред най-ефективните продукти за отслабване благодарение на ниското си съдържание на калории. Диетолози разказаха каква е разликата между суровите и готвените зеленчуци и посочиха най-добрите за отслабване.
Авторите отбелязват, че суровите зеленчуци са по-малко калорични в сравнение с термично обработените, а освен това съдържат повече витамини В и С.
Зеленчуците с по-ниско съдържание на нишесте, като броколи, зеленолистни зеленчуци, чушки, моркови, маруля, домати, тиквички и карфиол, са по-полезни в борбата със затлъстяването. Те са по-малко калорични от картофите или царевицата.
Специалистите предупреждават, че зеленчуците не бива да се готвят в масло или да се консумират със сирене, за да се избегне увеличаването на калориите.
За дресинг на салатите трябва да се използва оцет или лимонов сок, да се добавят билки или подправки за аромат, а зеленчуците да се пекат върху пергаментова хартия или на скара.
Диета, съдържаща само зеленчуци без скорбяла, ще ви помогне да отслабнете бързо, но по-късно може да доведе до сериозни проблеми за организма.
Хороскоп Виж всички
Новини

Теодора и Илиян Сандрев представят истинска фолклорна магия

Празник с кауза организира болницата в Габрово

От днес винетките поскъпват

Фолклорен спектакъл в Стара Загора: "Фолклорен диалог" обединява два елитни ансамбъла

Засилени проверки по пътищата за майските празници: жандармерия и пътна полиция с мащабна акция

Гуцанов: Няма да се отнемат права на пенсионери, а системата ще се надгражда внимателно

"C’est La Vie": Музикалният наръчник за живота от Дара Екимова

В Копривщица започва отбелязването на 149 години от Априлското въстание

Музеят в Търговище с нова инициатива - „Мога като баба, мога като дядо”

Готвят реформа в пенсионната система: обсъждат по-високи осигуровки и пътна карта за промени

Рада и Здравко Мандаджиеви - семейство извън стереотипите
