"Зелени библиотеки" гостуват в парковете на София 30 юли, 2022

social Снимка: Столична община

Кампанията "Зелени библиотеки" гостува в парковете на София от 30 юли до 28 август.

С инициативата на Столична библиотека споделяме горещите уикенди с книга в ръка, интересни срещи с творци и ведро музикално настроение.

Началото ще бъде поставено в парк "Гео Милев“. Съвместно с район "Слатина" и сдружение "За Слатина“ там ще бъдат поставени и две къщички за книги, от които всеки посетител на парка ще може да вземе книга за четене и да остави своя.

Навсякъде ще бъде мобилния филиал "Библиобус", който разполага с 1500 тома - нови хитови заглавия от съвременни и класически наши и чужди автори. От него читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома.

Продължава и инициативата "Споделени книги - вземи, прочети, върни". Столичната библиотека приканва всички посетители да се включат в споделянето на книги, като дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат различно интересно издание.

След парка "Гео Милев", инициативата продължава в парк "Заимов", Борисовата градина, Южен парк,  парк "Св. Троица‘,  Западен парк, зоопарка, Северен парк, парк "Витоша", пред хижа "Алеко".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация