За Бъдни вечер ще се затопля 24 декември, 2021

За Бъдни вечер ще се затопля
social Снимка: pixabay.com

До обяд облачността ще е значителна, но след това бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, северно от планините временно силен югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, на места в Северна България до 13, в София 7 градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2.

Разкъсана ще е облачността и над Черноморието, където ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В коледните събота и неделя ще духа до умерен, на места северно от планините и в Източна България, временно силен югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, но в неделя ще се увеличава и вплътнява, и по-късно през деня на отделни места в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преобладаващите дневни температури ще са между 8 и 13 градуса, на места в Северна България и източните райони до около 16 градуса, а минималните в по-голямата част от страната ще са положителни.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация