Включват Мисионис в кампания за популяризиране на културно-историческия туризъм 08 Февруари, 2021

Включват Мисионис в кампания за популяризиране на културно-историческия туризъм
social Снимка: Община Търговище

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе на официално посещение в община Търговище днес. Целта на визитата е популяризиране на културно-историческото наследство на региона, в частност, археологията.

Мисионис ще бъде един от шестте обекта, за които Министерството на туризма ще изготви рекламни видеа с любопитна информация за историческите забележителности, обясни вицепремиерът.

Те ще бъдат разпространени в медиите и в социалните мрежи. „Търговище има какво да покаже. Тези видеа ще бъдат популяризирани сред всички наши сънародници, както и в международно отношение, за да популяризираме България като четирисезонна дестинация“, заяви вицепремиерът.

Кметът д-р Дарин Димитров разясни, че и през тази година Община Търговище отделя 40 000 лв. от бюджета си за финансиране на разкопките на Мисионис. Той коментира и необходимостта от подобряването на достъпа до обекта.

Плановете на общинското ръководство са в опасните и стръмни участъци да бъдат поставени предпазни ограждения, които да повишат сигурността на туристите, посещаващи обекта.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация