Вижте кои играчки са опасни за кучетата 19 октомври, 2020

Вижте кои играчки са опасни за кучетата
social Снимка: unsplash.com

Експертите от Руската киноложка федерация (РКФ), споделиха кои играчки от зоомагазините могат да бъдат опасни за кучетата.

Изборът на грешна играчка за любимото ви куче може да доведе до неприятни последици. В най-добрия случай кучето няма да се интересува от нея, а в най-лошия - ще пострада или ще си навреди.

Винаги е добре да обръщате внимание на материала, от който е направена играчката, на нейния размер и допълнителни малки детайли. За да не завърши играта с нараняване на кучето, внимавайте при избора.

Според специалистите всяка играчка, дори привидно безобидната на пръв поглед, може да бъде опасна понякога. За да избегнете травми, не оставяйте домашния любимец сам, когато му дадете играчка. Когато купувате, трябва да отдадете предпочитание на играчки, изработени от естествени материали като памук, дърво, кожа. Висококачествената мека гума, латекс и силикон също са доста безопасни за домашния любимец.

Купувайте играчки според размера на устата на кучето, така че то да не може да ги погълне или да се нарани от малките частици. Поглъщането на малка топка няма да е трудно за голямо куче. И ако такава топка няма специално въже, тогава има риск от задушаване, ако топката случайно попадне в гърлото.

Играчките, съдържащи малки частици са също толкова опасни. Следователно всяка играчка, която има стърчащи копчета или пластмасови очички, мустаци, опашки или други малки части, не са подходяща за безопасна игра на кучето.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация