Ветровито и хладно начало на седмицата 13 юли, 2020

Ветровито и хладно начало на седмицата
social Снимка: pixabay.com

Днес ще има променлива облачност. До обяд на отделни места в Централна Северна и Североизточна България ще превали. Ще духа предимно умерен вятър, в източните райони временно силен.

Дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°.

Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области в страната. Предупреждението е в сила за областите Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

Преди обяд по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 24°-26°, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е променлива, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър.

Във вторник и сряда вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде с източна компонента. Ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка. От запад температурите ще започнат да се повишават.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, още малко ще се затопли. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над планинските райони в Западна България и на места, главно в планините там, ще превали краткотраен дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация