„Великден за баба и дядо“ организират в община Тунджа 29 март, 2022

 „Великден за баба и дядо“ организират в община Тунджа
social Снимка: pxhere.com

Благотворителната кампания „Великден за баба и дядо“ се организира за трета поредна година в община Тунджа в Ямболска област.

Инициативата е насочена към самотноживеещите възрастни хора в селата към общината.

На сайта и на официалната фейсбук страница на община Тунджа е обявена дарителска сметка, като със събраните средства ще бъде осигурен и доставен до домовете на възрастните хора празничен обяд на Великден.

През миналата година „Великден за баба и дядо“ достигна до близо 1800 самотни хора над 65-годишна възраст в тунджанските села. В общинската кампания с парични средства и хранителни продукти се включват служители на администрацията, земеделски производители, местни жители и фирми.

Тази година Община Тунджа ще отбележи 35 години от създаването си с редица прояви. След две години прекъсване заради епидемичната обстановка, отново се планират и събития за празника на общината – 22 април, Международен ден на земята.

Общината ще отпусне традиционните стипендии за отличен успех – едногодишна за студент в редовна форма на обучение и 26 месечни стимули за ученици. Документите за кандидатстване се подават до 1 април в административната сграда на общината в Ямбол, или чрез кметовете по селата.

Обявен е и конкурс на тема „Красива си, земя Тунджанска“ в три категории – литература, изобразително изкуство и фотография. В него могат да участват жители на 44-те села от всички възрасти. Всички творби трябва да се представят до 4 април.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация