Украйна е фаворит за "Евровизия 2022" 15 март, 2022

Украйна е фаворит за
social Снимка: eurovision.tv

Украйна ще участва в тазгодишното издание на песенния конкурс „Евровизия“, който ще се проведе в Торино от 10 до 14 май.

Страната ще бъде представена от "Оркестър Калуш" с песента им „Стефания“.

Те ще запишат и „резервно видео“, изисквано от всички поканени на конкурса, в случай че не могат да участват на живо.

Членовете на групата репетират отделно, но планират скоро да се срещнат в Лвов, за да репетират парчето, с което ще се явят на конкурса.

Един от членовете на "Оркестър Калуш" служи в териториална група за защита, пише БТА. Фронтменът Олех Псюк пък е заменил сцената с доброволческа група от двадесет души, която доставя лекарства и помага на хората да избягат от войната. Пред агенция Ройтерс той споделя, че песента "Стефания" се е превърнала в химн за украинците по време на войната.

В понеделник букмейкърите от "Одсчекър" определиха бандата като твърд фаворит за победител в тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия".

Украйна спечели "Евровизия" през 2016 г., две години след като Русия анексира Крим, като кримската татарка Джамала триумфира с песен за депортирането на стотици хиляди татари от Крим при Сталин. На следващата година домакинът Украйна забрани на Русия да участва в конкурса. Русия получи забрана за участие и в конкурса през 2022 г.

Тази година "Intelligent music project" ще представят България на "Евровизия" с "Intention".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация