Типично пролетно време ни очаква по Великден 29 април, 2021

Типично пролетно време ни очаква по Великден
social Снимка: pxhere.com

Днес ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност преди обяд над Северна България.

След обяд, главно над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Почти тихо време.

Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в крайните югозападни райони - до около 27-28°.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Максималните температури ще са между 16° и 20°.

Над планините на места, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад.

И в петък времето ще е променливо, ще има и слънчеви часове, но и временни увеличения на облачността, на места с краткотрайни валежи, сутринта в североизточните райони, след обяд - в планинските. Температурите ще се повишават и максималните ще са около и над 25°.

В събота вероятността за валежи е по-малка, облачността ще е разкъсана; дневните температури в отделни райони ще достигат 28°-30°.

В неделя, на Великден, след обяд и до полунощ ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се усили.

Температурите все още ще са високи, но през нощта срещу понеделник, с ориентирането на вятъра от северозапад и усилването му, ще започне да нахлува сравнително студен въздух.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация