Състезатели по борба и джудо са най-добрите спортисти за 2020 година 25 януари, 2021

Състезатели по борба и джудо са най-добрите спортисти за 2020 година
social Снимка: Български спортен тотализатор

Миглена Селишка и Ивайло Иванов бяха определени за най-добри спортисти на България за изминалата 2020 г.

Двамата бяха отличени по време на шестото издание на церемонията “Нощта на шампионите”, организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор.

Миглена стана европейска шампионка по борба в категория до 50 кг, а Иванов е сребърен медалист от Европейското първенство по джудо в категория до 81 кг. Треньорите им Петър Касабов и Атанас Герчев бяха избрани за номер едно при наставниците.

Призьори бяха определени в още 4 категории.

Носителката на три медала от Световното първенство по биатлон за младежи и девойки Милена Тодорова беше избрана за най-добра при 23-годишните. При спортистите до 18 години бяха отличени плувецът Йосиф Миладинов и състезателката по карате Саня Петкова. Най-добри при спортистите до 16 години са европейската шампионка по художествена гимнастика Стилияна Николова и еврошампиона по бокс Кристиян Цветанов.

При спортистите с увреждания за най-добър през 2020 г. беше определен лекоатлетът Християн Стоянов.

По време на шестото издание на “Нощта на шампионите” министър Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на 13 заслужили спортисти, ръководители и личности, допринесли за развитието на българския спорт.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация