Свлачище затвори пътя между Своге и Ребърково 17 март, 2021

Свлачище затвори пътя между Своге и Ребърково
social Снимка: pxhere.com

Валежите от последните дни активизираха ново свлачище на пътя между Своге и Ребърково.

Временно движението в района на Гара Лакатник е ограничено за всички моторни превозни средства поради паднала скална маса на пътното платно. Движението на тежкотоварните автомибили над 12 т се пренасочва по обходния маршрут: Враца - Мездра – Ботевград - София и обратно, а тези до 12 т преминават по пътя Лакатник - Мездра и обратно.

Силният вятър и снеговалеж затвориха и тази сутрин пътя Драгалевци-Алеко в природен парк „Витоша“.

И днес валежите продължават – сняг ще вали в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

Над Черноморието ще е облачно, дъждовно и ветровито с температури между 5° и 7°.

В планините ще вали сняг, ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания.

В четвъртък валежите ще са на по-малко места, главно в Западна България и планинските райони. Вятърът постепенно ще отслабне. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за средата на март.

В петък ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, ще е почти без валежи. Ще духа слаб западен вятър. Сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат.

В събота временно ще се затопли още. Ще преобладава облачно време, но през деня вероятността за валежи е малка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация