Столичната библиотека открива свой пети филиал 14 март, 2022

Столичната библиотека открива свой пети филиал
social Снимка: БТА

Столичната библиотека открива пети филиал. Той ще бъде в район "Овча купел". Откриването е на 16 март, а адресът в "Овча купел 1" е ул. "Петя Дубарова", бл. 415, вх. А. Работното време от понеделник до петък ще е от 9:00 до 19:00 ч., а в събота - 10:00 до 16:00 ч.

В празничния ден малките читатели ще получат подаръци - детски книжки, а до 19 март всички желаещи - безплатни читателски карти на Столична библиотека.

Новият филиал разполага с фонд от близо 3.200 тома книги - най-нови и търсени заглавия от съвременни чужди и български писатели, класическа, научна, научно-популярна, детска и учебна литература и периодични издания.

Има комфортни условия за читателите и посетителите - оригинални пространства за четене и занимания. Оформени са зона за художествена литература, детски кът, зона за четене и зона за учене.

Оборудването е със съвременна техника - компютри, лаптопи, роботчета за програмиране, 3D очила, мултимедия, WI FI, разнообразни софтуерни продукти и програми.

Филиалът предлага за читателите и потребителите свободен достъп до всички електронни и дигитални ресурси на библиотеката - каталог с над 700 хиляди документа, тематични платформи, дигитални колекции и бази данни, онлайн поръчки и доставка на книги, ползване на цифрови образователни платформи за ученици, библиотечни консултанти за читателите и посетителите.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация