Софиянци избират от 37 проекта за по-добра градска среда 15 Февруари, 2022

Софиянци избират от 37 проекта за по-добра градска среда
social Снимка: Десислава Кулелиева/Столична община

До 15 март столичани могат да гласуват онлайн по Програмата на Столична община „София избира ЗЕЛЕНОТО“.

Фокусът тази година е върху зелени проекти, защото София бе класирана на финала в конкурса „Зелена столица на Европа“ .

На интернет страницата на Столична община има информация за всички 37 проекта, които участват в надпреварата. Избраният с най-много гласове проект ще бъде финансиран с до 1 млн. лв.

Всеки може да гласува само един път, само за един проект.

Сред подадените проекти са „Зелено училище за по-зелена София“, който предвижда разполагане на контейнери за разделно събиране на отпадъци в избрани училища във всички столични райони и провеждане на мащабна информационна и образователна кампания.

По друг проект - „Витоша избира зелено придвижване“ се предвижда закупуване на еко автобуси и обособяване на спирка на градския транспорт на паркинга пред Националния исторически музей, откъдето автобусите ще се отправят към Витоша.

Сред проектите има също и поставяне на кучемат – машина, която срещу пластмасова бутилка или кенче дава храна за котки и кучета, “Речен площад Лъвов мост” - ново публично пространство със сцена при Владайската река в района на Лъвов мост, Зелени навеси с медоносни цветя по покривите на спирките на градския транспорт и много други.

През миналата година по проекта, който спечели по програмата "София избира", бяха обновени тоалетните в 28 училища в столицата.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация