"Сигнал" и група "Вакали" дават старт на Майски дни на културата 03 май, 2022

social Снимка: Община Сливен

След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, в Сливен отново ще се проведат традиционните за града Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

Церемонията по запалването на символния огън ще бъде тази вечер от 20.30 ч., на пл. „Хаджи Димитър“. В нея като факлоносци ще се включат ученици от Сливен.

Група „Вакали" ще представят своеобразно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца. На откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще зарадват сливенската публика с концерт. Церемонията ще завърши с празнични илюминации.

И тази година Майски дни на културата ще предложат разнообразни прояви, организирани, както от Община Сливен, така и от културните институти, читалищата и училищата в града.

Акценти в програмата са - отбелязване на 182 години от рождението на Хаджи Димитър, XXIV Национален фестивал на детската книга, IX Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“.

В програмата се открояват още честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, връчването на наградата „Аргира Жечкова“, както и Фолклорни празници „Пазим традицията“ с участието на детски и младежки фолклорни колективи от Сливен и региона.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация