Разглеждаме Музея за история на София без сертификат 21 октомври, 2021

Разглеждаме Музея за история на София без сертификат
social Снимка: РИМ

Музеят за история на София предлага възможност на всичките си посетителите  да разгледат постоянната експозиция без да представят зелен сертификат.

Виртуалната обиколка минава през осем зали, проследяващи развитието на града от шестото хилядолетие преди Христа до средата на XX в. Посетителят може да следва хронологичната ходова линия в музея, възможно е да се отбие и в конкретна зала, която предизвиква най-голям интерес у него.

Могат да се видят сватбената каляска и бюрото на княз Фердинанд; автомобил Мерцедес (1905 г.); пресъздаване на интериори от жилища от предосвобожденския и следосвобожденския период на заможни столични фамилии и много други.

Виртуалната разходка е реализирана благодарение на технология за 3D заснемане с камера. Конкретна информация за някои от най-емблематичните експонати е налична чрез добавени интерактивни маркери.

Обиколката онлайн е осъществена с подкрепата на Столична община, Програма „Култура“ – 2021 г., по проект „3D виртуална разходка в Музея за история на София“ на Фондация „Съкровищата на България“, в партньорство с Регионалния исторически музей – София.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация