Първата ни неделна разходка през ноември е край град Своге и красивото Искърско дефиле 07 ноември, 2021

Първата ни неделна разходка през ноември е край град Своге и красивото Искърско дефиле
social Снимка: Андрей Деновски

Околностите на град Своге ще ви очароват с красивите Лакатнишки скали и тяхната "емблема" - алпийският заслон "Орлово гнездо", с природния феномен Джуглата, с интересните пещери "Темната дупка", "Елата" и "Душника", със скалния венец "Столо" и "Камината". Ако посетите района, задължително се отбийте край манастира "Седемте престола", в който е служил Софроний Врачански, и сам по себе си впечатлява със своята архитектура и история.

Тръгнете ли по маршрута "Под камико" или по Вазовата екопътека, вдъхновявала Патриарха на българската литература, ще разберете защо е посветил някои от най-трогателните си творби на живописното Искърско дефиле! Със сигурност ще бъдете очаровани от 120-метровата хубост на водопад Скакля. А от паметника на дядо Йоцо, който ви приветства отдалече с 5-метровата си белокаменна фигура, се разкрива спираща дъха панорама към природната хубост на това "целунато от Бога" място! 

Чуйте защо си запазихме днешната неделя за разходка именно край живописния град Своге и го посетете при първа възможност, защото е само на 42 км от София, но крие безценни богатства. :)

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация