Проект обединява образа на Богородица и снимки на деца 25 октомври, 2021

Проект обединява образа на Богородица и снимки на деца
social Снимка: facebook/Who-are-you-Dian-Kostov-Milena-Tashkova

Няколкометрово изображение на Света Богородица ще се издигне точно преди Коледа у нас.

Идеята за проекта, наречен "Животът е по-силен", е на зографа Диан Костов, който ни напомня, че щастието и надеждата носят истинската светлина в нашия живот.

Авторът планира да създаде няколкометрово изображение на иконата "Св. Богородица - Закрилница", а към нея ще бъдат добавени снимки на дечица, родени през двете пандемични години - 2020 и 2021 г.

Инсталацията ще украси точно преди Коледа силоз на международния път София - Видин, на 5км от околовръстното на София, малко преди Костинброд. Изображенията ще бъдат отпечатани на специален материал и монтирани върху бетона.

Всички, които са станали родители, баби и дядовци, са поканени да се включат със снимки. На кадрите може да присъстват близките и родителите или да представляват малки ръчички, стъпка от краче, ехографска снимка, две малки чорапчета – всичко зависи от креативността на фотографа. Снимките могат да се изпращат на artkostov@gmail.com във възможно най-висока резолюция, за да бъде запазено качеството им при печата.

Диан Костов е български художник и иконописец, завършил иконография във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Зографът и съпругата му, психотерапевтът Милена Ташкова, подариха иконата "Св. Богородица - Закрилница" миналата година на Университетската спешна болница "Пирогов" в София. Божията майка беше послание към всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци в страната и израз на благодарност за професионализма, куража и отговорността им.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация