Отварят системата за прием в детските ясли във Варна 13 април, 2022

Отварят системата за прием в детските ясли във Варна
social Снимка: БГНЕС

Електронната системата за прием в общинските детски ясли ще бъде отворена за регистрация на заявления на 18-ти април, в 10.01 часа.

Трите големи класирания за прием през 2022 година в яслите ще бъдат на 6 юни, 20 юни и 4 юли. Приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2022 г. по предварително изготвен график от директора на съответното детско заведение.

През останалите месеци от годината ще се обявяват извънредни класирания при наличие на освободени места. Такова ще бъде обявено на 10-ти май.

Тази година децата ще влизат по нови правила, гласувани в края на март т. г. от Общинския съвет. Водещ критерий е адресът на детето, като варненчета, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на яслата, ще получават по 100 точки, а ако двата адреса (постоянният и настоящият) съвпадат, ще се дават допълнителни 10 точки.

Както и досега, допълнителни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни семейства, със заболявания с и над 50%. С предимство остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла.

Деца с постоянен или настоящ адрес на територията на община Варна ще ползват допълнително предимство от 10 точки по допълнителен критерий.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация