Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Нова песен от Владо Калембер и Сребърни криле

05.11.2019
Вокалът на хърватската поп и рок група с емоционално интервю за радио Веселина

Супер успешната хърватска поп и рок група Сребърни Крила ( Srebrna krila) са първата група, която идва в България отвъд „завесата” и се приемат като група от величината на Ролинг Стоунс и Бийтълс.

По време на първото си турне у нас те се радват на невиждан успех.

В България в началото на 80-те години това е едно от най-мащабните музикални събития, което хвърля в екстаз публиката по стадионите.

В интервю за радио Веселина, след почти 40 години от първото си идване у нас, Светлана Кабаиванова разговаря с момчето с емблематичен дрезгав глас - вокалът Владо Калембер.

Випзона: Здравейте, как сте? Къде ви откриваме?

Владо: Здравейте, радио Веселина! В домa ми в Хърватска съм, очаквам вашето обаждане.

Випзона: Как е времето при вас?

Владо: Супер е , като лято!

Випзона: Кой е по -популярен след публиката - Владо или групата " Сребърни Криле"?

Владо: И аз и група Сребърни криле имаме еднаква популярност!

Випзона: Искам да ви върна към една история - кмета на град Кюстендил, г-н Петър Паунов, който е и слушател на радио Веселина , ли е човекът, който помогна на група Сребърни криле да се събере след толкова години?

Владо: Получихме обаждане и покана за концерт от Петър Паунов от Кюстендил. Това съвпадна и с момента, в който обмислях идеята да предложа на групата да се съберем отново. Да, моментите съвпаднаха и да, това се оказа искрата, която ни събра и всичко стана по-бързо!

Випзона: Концертът в Кюстендил ви събира заедно отново?

Владо: Да, сега сме заедно.

Випзона: Имате нова песен, след толкова дълго време, разкажете ни повече за нея?

Владо: Не работим както преди, назад във времето. Тогава всичко беше толкова динамично, създавахме песни – а те пълниха албуми. Сега работим върху отделни песни и като ги направим ги издаваме. Преди два месеца се вдъхновихме и издадохме нова песен. Тук в Хърватска вече се излъчва доста и стана хит.

Випзона: Това е добра новина! След толкова години Сребърни криле отново имат хит и са до публиката си!

Владо: Да, добре е, освен това ние направихме още няколко песни. Нашата публика ги знае и харесва, ще се радваме и слушателите в България да научат за тях!

Випзона: Владо, ние от радио Веселина сме ваши почитатели от деца! Много от нашите слушали са израснали с песните ви и за нас срещатата ни с вас е повече от приятно изживяване!

Владо: Знаете ли, когато навлезете в сериозната възраст започвате да се чувствате още по- хубаво, още по-вълнуващо. Супер е! Сега по някакъв начин сме по-добре, защото тогава бяхме много млади, ентусиасти без опит и без да се запитаме как и защо чувстваме всичко това, което ни се случва, което изживяваме, като група, като явление в музиката. Днес се наслаждаваме ! Днес много повече от преди се наслаждаваме на концертите, които правим.

Випзона: Вашите концерти са били уникални, грандиозни и емоционални. Скачали сте с парашут на сцената, хвърляли сте 10 000 карамфила в публиката. Кажете, каква е била емоцията?

Владо: Трудно е да се каже, както казах преди малко, когато човек е много млад, няма истинската емоция и усещане, мога само да кажа, че всичко беше като във филм. Не осъзнаваме какво се случва с нас, наслаждавахме му се. Сега като се сетим за всичко това ....... както казах беше невероятно,....... не мога да повярвам, че го преживяхме!

Випзона: Станахте популярни за една нощ. Какъв е бил Владо като младеж?

Владо: Това е една класическа история. Когато бях млад беше много популярно, за да те забележат момичетата, да носиш дълга коса и да свириш на китара. И да, това беше причината да си пусна косата и да наблегна на китарата! Тогава създадох първата група, после втора, трета, четвърта. И след четвъртата група създадох концепция. Започнахме да записваме албуми, да правим концерти. Поканих още четирима младежи, като мен. Направихме групата, записахме първата плоча и тя стана абсоолютен хит в бивша Югославия. И така историята започна! От албум към албум и от турне в турне.

Випзона: Истинска история на успешна музикална група!

Владо: По принцип всички групи стартираха така.

Випзона: Сега всичко в музикалния бизнес е различно, различна ли е и публиката ви?

Владо: По принцип американците имат един израз в шоу бизнеса и той гласи:"Няма лоша публика, има само лоша програма!" Така че, по принцип публиката винаги е добра. Мисля че понякога ние сме сме по -добри, по-вдъхновени - понякога не.

Випзона: Ако сега започнете живота си от начало, бихте ли променили нещо в него ?

Владо: Не бих променил нищо, освен да имам повече деца.

Випзона: Как искате да бъдете запомнен в музикалната история?

Владо: По принцип не приемам живота си като мисия, не мисля, че Господ ми е дал някаква мисия и за да бъда запомнен. Не искам да кръщават улица на мен. Нито да влизам в учебници. Аз съм само един щастливец, който е превърнал хобито си в професия.

Випзона: Вашето пожелание за слушателите на радио Веселина?

Владо: Хубаво е, че сме близо, но би било по-хубаво да се чуваме и виждаме по -често! И желая на слушателите на радио Веселина много здраве!

Випзона: Владо Калембер, благодарим Ви за това интервю!

Владо: И аз благодаря за това интервю и се надявам скоро да се видим и чуем!

В момента Честито 12:00 - 16:00
  • Rosica Peycheva Kalyo Kalino 12:29 в момента
  • Konstantinos Koufos Kentro Dierxomenon 12:23 Предишна
  • Dragana Mirkovic Otrov I Melem 12:19 Предишна
  • Preslava Beden V Sarceto 12:14 Предишна
  • Vasilis Karras Epistrefu 12:11 Предишна
  • Vanja Lakatos, Katarina Zivkovic Zakleli Se 12:07 Предишна
  • Emilia Stano Stano 12:01 Предишна
  • Panos Kalidis Kou Pepe 12:00 Предишна
  • Galena, Cvetelina Yaneva Pey Sarce 11:56 Предишна
  • Aleksandra Prijovic Sledeca 11:53 Предишна

Програма

11:00 - 12:00 Веселина топ 10

12:00 - 16:00 Честито

16:00 - 17:00 Ретро микс

17:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни

19:00 - 23:00 Честито