Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Грим, който състарява: 6 основни грешки

26.11.2019
Снимка: La MakeUp Sp. z o.o.
Трябва да знаете само няколко тайни на „правилния“ грим, като избягвате често срещаните грешки при създаването му

Младо, свежо, привлекателно лице - за това мечтае всяка жена. За щастие, почти всяка съвременна дама може да придаде на външния си вид по-младежко излъчване. Трябва да знаете само няколко тайни на „правилния“ грим, като избягвате често срещаните грешки при създаването му. Не забравяйте, че декоративната козметика е ваш приятел и трябва да я използвате разумно. Затова е хубаво да имате няколко базови продукта, с които лесно можете да се сдобиете от тук.

Depositphotos_14544195_l_2015_4.jpg

 Грешка №1: неподходящ фон дьо тен

Разбира се, няма как да минем без фон дьо тен. Най-важното е да изберете подходящия цвят и консистенция. Колкото повече годините ви нарастват, толкова по-деликатна и прозрачна текстура трябва да се нанася, в противен случай лицето ви може да се превърне в неестетична маска, което ще ви добави допълнителни години. Обърнете внимание на продуктите с лека консистенция, които не само перфектно изравняват повърхността на кожата, но и максимално прикриват несъвършенствата. Също така ще трябва да забравите за пудрата, особено компактната - тя подчертава бръчките. Може да я използвате само за съвсем деликатно матиране в Т-зоната. Освен това избягвайте твърде светли или прекалено тъмни нюанси - те не само рязко ще контрастират с вашия естествен тен, но и могат да направят лицето визуално по-възрастно и загрубяло. 

 Грешка №2. Акцент върху долния клепач

Depositphotos_67960279_l_2015.jpg

С напредване на възрастта клепачите стават по-тежки, което придава уморен вид. Но дори и млада красавица ще изглежда много по-възрастна, ако прекали с прилагането на спирала върху долните си мигли или с черния молив по линията на растежа им. Не искате в никакъв случай гримът да ви добавя години? Тогава просто се фокусирайте върху горния клепач, като избягвате да слагате цвят на долния. Тази техника ще ви позволи визуално да отворите очите и да отвлечете вниманието от малките бръчки, подпухването и тъмните кръгове, като така ще направите лицето по-младо. 

Грешка № 3. Неправилно подбрана форма или цвят на веждите

Depositphotos_227202858_l_2015_1.jpg

Следвайки модните тенденции, не забравяйте, че сте уникални, следователно формата и цвета на веждите трябва да са подходящи специално за вашия овал на лицето и цветотипа ви. Прекалено тънката вежда, в стил Марлене Дитрих, както и твърде плътната а-ла Фрида Кало, са изглеждали добре за своето време. Но на съвременните очарователни жени те могат да стоят смешно и старомодно, създавайки усещане за зрялост и дори неподходящ ретро акцент. Задължително трябва да се обърне специално внимание на цвета на молива или спиралата за вежди. Блондинките трябва да бъдат особено предпазливи при избора си: тъмнокафяви или черни нюанси са напълно противопоказани за нежната визия. На русите коси много по-добре изглеждат светлокафяви тонове. 

 Грешка № 4. Прекомерна употреба на коректор

Depositphotos_4769013_l_2015.jpg

Опитвайки се да направят бръчките под очите по-малко забележими с този магически продукт, понякога дамите постигат точно обратния ефект. В края на краищата коректорът навлиза в порите, като допълнително подчертава грапавостта или отпуснатата кожа. По-добре е да го използвате в малки количества и то само, за да изсветлите тъмните кръгове под очите. За да отвлечете вниманието от бръчките е по-добре да заложите на хайлайтър с блестящи частици.

Грешка № 5. Твърде ярко или твърде тъмно червило

Depositphotos_211225902_l_2015_1.jpg

Разбира се, не ви съветваме веднага да изоставите любимото си яркочервено червило. Просто трябва да вземете предвид, че такива нюанси правят една жена визуално по-възрастна. И в действителност те са по-подходящи за специални случаи, но не и за ежедневния грим. Ако вашата визия изисква ярки устни, тогава избягвайте наситен грим на очите, в противен случай рискувате да изглеждате не само по-възрастни, но и малко глуповато. Контурирайте устните с молив и леко прелейте линията - тази техника ще направи грима по-естествен и ще попречи на червилото да се размаже. За ежедневния грим за предпочитане са червила без блясък и седефен финиш. 

Грешка № 6. Неправилно нанасяне на руж

Лекият, естествен руж се свързва с младостта, свежестта и здравето. Ето защо, избирайки нежни прасковени или кайсиеви нюанси за вашия грим, няма да загубите. Забравете за нанасянето на този продукт от скулите към устните: тази техника излишно подчертава скулите и визуално ви прави по-възрастни. Опитайте да нанесете сух руж с четка, като направите завъртане върху най-изпъкналата точка на скулата. 

След като вече знаете кои са най-честите грешки в грима, направете всичко възможно да ги избягвате! Ще видите колко голяма може да е разликата! 

 

В момента Най-добрият микс от песни 00:00 - 12:00
  • Mari Jana Pijani Pijani 11:43 в момента
  • Gloria Ne Te Davam 11:39 Предишна
  • Dimitris Karadimas Erotas 11:35 Предишна
  • Al Bano & Romina Power Felicita 11:29 Предишна
  • Krisko, Galena Krasivi Laji 11:25 Предишна
  • Ceca Raznatovic Andjeo Drugog Reda 11:21 Предишна
  • Lefteris Kintatos Gia Tin Parti Tis 11:18 Предишна
  • Deep Zone Project, ToTo H Gimme Love 11:14 Предишна
  • Teodora Arsic Vino I Masline 11:11 Предишна
  • Preslava Kato Za Final 11:07 Предишна

Програма

23:00 - 00:00 Ретро микс

00:00 - 12:00 Най-добрият микс от песни

12:00 - 16:00 Честито

16:00 - 17:00 Ретро микс

17:00 - 19:00 Най-добрият микс от песни