Делян Пеевски с ново голямо дарение за болниците във Видин, Кюстендил и София 29 април, 2020

Делян Пеевски с ново голямо дарение за болниците във Видин, Кюстендил и София
social Снимка: pixabay.com

Ново голямо дарение на болници в страната за борба с коронавируса направи депутатът Делян Пеевски. Фирмата му "Интръст" дари 184 000 лева на лечебни заведения във Видин, Кюстендил и София.

Болницата във Видин, където има най-много заразени медици и ситуацията е критична, получи 141 000 лева. От средствата 88 000 лева са за медицинска апаратура и тестове, другите 53 000 лева са лична финансова помощ за заболели медици от видинската болница, както и за персонала на първа линия.

Поредно дарение направи Делян Пеевски за "Пирогов" - то е в размер на 34 000 лв., предназначено за лична помощ за 34 от заразените с СOVID-19 медици. До момента той предостави на спешната болница над половин милион лева за лекарите на първа линия, за нова апаратура и предпазни средства. Дарение от народния представител получи и болницата в Кюстендил - то е в размер на 9000 лева.

До момента Пеевски е най-големият дарител на болници и нуждаещи се хора в страната от началото на епидемията с коронавирус. Той направи дарения за над 4,5 млн. лв.

Биотехнологична компания и фондация Амджен пък предостави дарение на здравното министерство в размер на 110 000 лв. Средствата са за покупка на тестове и предпазни средства. 10 000 лв. от сумата е за сформирания СOVID-19 фонд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация