Циклони носят валежи, гръмотевици и силен вятър 15 март, 2021

Циклони носят валежи, гръмотевици и силен вятър
social Снимка: pxhere.com

Жълт код за обилни валежи е в сила за 14 области в страната за 15 март, за 9 области важи жълт код за силен вятър.

Времето днес ще е предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България. На места и ще прегърми. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух, а към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, по-ниски в Северозападна България и високите полета на Западна. През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по-късно през деня с превалявания от дъжд. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 16°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник - интензивни.

Във вторник ще преобладава облачно време, ще има и валежи. Застудяването ще продължи и преобладаващите дневни температури ще са между 2° и 7°, в югоизточните райони - до 10°-11°.

В сряда и четвъртък валежите ще са на по-малко места, по-съществени ще са през първия ден в Североизточна България; ще са предимно от дъжд, в Лудогорието и планините - от сняг. В сряда ще остане и ветровито, в четвъртък вятърът постепенно ще отслабне.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация