Безплатна прожекция на „Доза щастие“ в Ямбол 10 август, 2021

Безплатна прожекция на „Доза щастие“ в Ямбол
social Снимка: Община Ямбол

До интересна филмова продукция ще имат възможност да се докоснат жителите и гостите на Ямбол по повод Международния ден на младежта – 12 август. Празничната програма, организирана съвместно между Община Ямбол и Министерството на младежта и спорта (ММС), ще завърши с прожекция на българския игрален филм „Доза щастие“ от 21: 30 часа в Лятното кино на Ямбол.

Първоначалният избор на филм от ММС беше „Като за последно“, но впоследствие продукцията беше сменена.

„Доза щастие“ е вдъхновен от действителен случай и се разказва за журналистката Весела Тотева по романа ѝ „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“. Разказ за живота на една жена, в който има от всичко – падение, страх, избавление и наркотици, където главната роля се изпълнява от дъщеря ѝ Валентина Каролева. Историята на героинята е основана на мотива да избира пътя си сама, напук на абсолютното си неведение, невежество и липса на всякакъв житейски ориентир, ценности и принципи. Благодарение на семейството си, героинята намира сили да излезе от трудните моменти, предизвикани от любовната история, която преобръща живота ѝ и го унищожава.

Историята на Весела и нейната дъщеря Валя показва по убедителен и въздействащ начин колко опасно може да бъде за един млад човек да допусне грешка въз основа на малкото си опит и информираност.

Действието в „Доза щастие“ се развива през 90-те години, но филмът е актуален и днес, както и самата тема, която засяга.

В ролите участват Валентина Каролева, Александър Алексиев, Димитър Николов. Режисьор и сценарист на „Доза щастие“ е Яна Титова. Филмът е подходящ за лица над 12 годишна възраст. Входът е свободен!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация