7 неохраняеми плажа в Добричка област са без спасители 22 април, 2021

7 неохраняеми плажа в Добричка област са без спасители
social Снимка: pixabay.com

На седем от неохраняемите плажове в Добричка област за новия туристически сезон може да бъде осигурена водноспасителна дейност.

Плажните ивици "Добруджа-север"-1 и 2, "Крапец" - северната част-2, "Шабла" и "Космос" - всички в община Шабла, са безстопанствени, но сред най-посещаваните, посочват от областната управа.

Областният управител Красимир Кирилов, който е изпратил в Министерството на туризма актуализирани схеми за разполагане на спасителни постове на плажове, неотдадени под наем или на концесия, предлага да бъде осигурена охрана и на "Болата" в община Каварна, и на "Моби Дик" - край Балчик.

За поредна година от държавния бюджет се осигуряват средства за охрана на безстопанствени, но посещавани плажове, за да се гарантира сигурността на туристите.

По данни на Министерството на туризма в Добричка област има общо 19 плажа без наематели или концесионери, посочват от областната управа.

След одобрение на схемите за седемте плажа трябва да бъде открита процедура за изпълнител на водноспасителната дейност с общо девет поста.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация