200 PCR теста и нов апарат получи болницата в Благоевград 13 май, 2020

200 PCR теста и нов апарат получи болницата в Благоевград
social Снимка:

Високотехнологичен апарат, с който се правят PCR тестове, както и необходимото за него оборудване и 200 PCR теста дари "Интръст" ЕАД на Делян Пеевски на болницата в Благоевград. Преди няколко седмици депутатът дари такъв апарат и на „Пирогов“. Устройството показва дали в изследвания материал има наличие на COVID-19 минути след старта на обработката.

Благодарение на новия апарат в лечебното заведение в Благоевград ще имат сигурността, че пробите се отчитат с абсолютна точност, при това в реално време, като с апаратурата ще се правят тестове за хората от целия регион.

Стойността на дарението е малко над 98 700 лева. Апаратът и оборудването към него бяха предадени вчера на болницата в Благоевград от кмета на Белица и основен координатор на даренията на Делян Пеевски в помощ на битката срещу COVID-19 – Радослав Ревански, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов, областния председател на движението в Благоевград Ведат Хюсеин и тримата общински съветници от ДПС в града.

Дарението беше прието от директора на болницата д-р Огнян Митев, началникът на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов и директорът на онкоболницата в града д-р Георгиев, които благодариха на Делян Пеевски за жеста.

„Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположение да помага, с каквото е необходимо, както е правил и до сега. С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и регионът ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви от своя стана Радослав Ревански, цитиран от ПиринПрес.

Преди няколко седмици Делян Пеевски направи още едно дарение за болницата в Благоевград - тогава той предостави респиратор, 8500 лева и предпазни средства за медиците в здравното заведение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация