
Французин спечели Олимпиадата по готварство 28 януари, 2025

28-годишният Пол Маркон от Оверн спечели „Златния Бокюз“ във Франция, свещения граал на гастрономията, изпреварвайки исторически силните съперници от Скандинавия - Дания и Швеция.
Двадесет и четири държави се състезаваха в тази Олимпиада по готварство, която се проведе в залата Sirha. Търговското изложение за хотелиерство и ресторантьорство беше домакин на двудневната битка на готвачите в Шасьо, близо до Лион.
Кандидатите разполагаха с четири часа и четиридесет минути, за да приготвят ястие, включващо целина, месо и омар. В същото време те разполагаха с пет часа и половина, за да създадат блюдо, състоящо се от основно ястие и три гарнитури, на основата на еленско месо, фоа гра и чай. Всички те трябваше да подчертаят идентичността на своята страна.
20-о издание на „Златния Бокюз“ отдаде почит на своя основател, прочутия готвач от Лион Пол Бокюз, починал през 2018 г. на 91-годишна възраст, голям любител на местните продукти и дивеча.
За още любопитни новини - слушай радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

Емоционалното хранене: защо посягаме към храната, когато не сме гладни

Елеонора Зуганели с разказ за любовта в новия й сингъл „S’Eroteuomai“

Десита посвети песен на добрите момчета

Що е то дислалия?

Ловеч събира стотици млади състезатели на колела през уикенда

Рекорден брой участници в 42-ото издание на Софийския маратон

ЕК отпуска 7,4 млн. евро за български земеделци, пострадали от климатични щети

Австрия заплашва с отказ от домакинство на „Евровизия 2026“, ако Израел бъде изключен

Приходите от нощувки през август растат с 14,1% до 663,7 млн. лв.

Дария Томова със силен дебют в българската музика

Севлиево посреща най-вкусния и пъстър празник
