
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

Лияна заложи на "Стара чалга"

Куче на заем се снима в новия клип на Ива и Велислава Костадинови

„Библиотечен екран на знанието“ помага на читателите в Силистра

Нова минимална здравна вноска за безработни от 1 април

Бургас Лято 2025 изпълнено с култура, музика и адреналин

БАБХ предупреждава: Избягвайте животински продукти с неясен произход

Майли Сайръс е готова с 13 оригинални песни за деветия си албум

Деспина Ванди представя класическо зейбекико в „Exo Emena“

Знакови сгради в цялата страна ще бъдат осветени в лилаво - цветът на епилепсията

Цигарите поскъпват с 40-50 стотинки от май 2025 г.

ЕС въвежда двегодишен изпитателен срок за млади шофьори
