
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

AX Dain посвети песен на всички, които обичат с цялата си душа

"Мирише на любов" - лятното предложение на Кали

Добрият и качествен сън води до добро здраве и качествен живот

Доброволци се включват в кампанията "Пътеки на гражданите" на Витоша

Семейни приключения в Националния военноисторически музей този уикенд

Българският филм „Стадото“ се бори за „Оскар“

Нови изравнителни сметки за отоплителен сезон 2024/2025 в София: 48% от домакинствата с възстановявания

Нова електронна система за управление на ваксините в България

Иван Радуловски представя новата си песен "Мария"

Голяма Богородица е. Имен ден имат 179 хиляди българи

Йоргос Мазонакис е приет в психиатрична клиника
