
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

Кукерски празник в Чирпан ще събере фолклорни състави и благотворителна инициатива

Как кучетата разбират човешките жестове: Ново изследване разкрива ключови фактори

Трън – най-студеното място в България тази зима

Шакира стартира мащабно турне с концерт в Рио де Жанейро

С лилави светлини отбелязваме Световния ден за борба с епилепсията

Фондация „Искам бебе“ откри във Видин кабинет за безплатни консултации

Масово недоволство сред работещите заради ниските заплати

Грипната епидемия приключва: От 12 февруари отпадат всички ограничения

Любо Киров празнува 25 години на сцената с турне из България

Мария Бакалова става наемен убиец в екшън със Силвестър Сталоун

29 италиански песни ще се борят за голямата награда в Сан Ремо
