
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

Цифрова идентичност за всеки българин до 2030 г.

Облекчават условията за еднократна помощ за ученици и майки студентки

Михаела Филева в „Коя е тя?“ - истината може да бъде по-забавна от клюките

Анелия е готова с новия си проект - „Влюбен до уши“

Никол Кидман и Кийт Ърбан се разделят след 19 години брак

Ученици в национални носии ще дефилират в Котел за Международния ден на музиката

Международен фестивал обещава кулинарни битки и вкусни истории

Вдигат цената на билета за градски транспорт в Бургас от 2026 г.

Родители на деца до 12 г. ще могат да искат дистанционна работа през лятото

От 8 октомври започват санкции за нелоялни търговци

Папи Ханс отваря нова страница с предстоящия си албум „Слънце“
