
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

„Алфа Рисърч“: Почти 50% от българите подкрепят влизането на България в еврозоната

Деница Сачева предлага гъвкаво работно време за родители през лятната ваканция

Световният ден на донорството на органи: Почит към смелостта и човечността

Четирима тийнейджъри са арестувани за кражба с взлом от дома на Брад Пит

Бионсе официално е носител на награда „Еми“

Село Железница кани на тридневен фестивал „Празник на музиката” и Традиционен събор „Успение Богородично”

България с рекорд в туризма след Шенген и в очакване на еврото

Мадона и U2 призовават за хуманитарна помощ в Газа заради тежката криза

„Медисин Прайс“ ще предоставя информация в левове и евро

Премиерата на „Шрек 5“ се отлага за 30 юни 2027

Вижте защо Том Холанд няма търпение да влезе в ролята на Спайдърмен
