
Турция ще привлича повече туристи с местни храни и напитки 20 септември, 2024

Турция планира да засили туризма в сферата на гастрономията, като целта ѝ е до края на годината приходите от тази сфера да достигнат 18 милиарда долара, а през 2025 г. - 25 милиарда долара.
Според доклад на Агенцията за развитие „Ахилер“ гастрономическият туризъм се определя като пътуване с цел опознаване на кулинарната култура на даден регион или държава, като се опитват местни ястия, напитки и туристите се запознават с методите на производство.
Страната предлага около 2200 различни местни храни и напитки, като турският дюнер "Томбик" е обявен за най-добрият в света, а най-големите гастрономически центрове са градовете Газиантеп, Адана, Хатай и Измир.
В Турция има 34 гастрономически музея за популяризиране на местните продукти и всяка година се организират над 360 гастрономически фестивала.
Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!
Хороскоп Виж всички
Новини

Александра Панайотова представя "Всичко е до време"

55 години по-късно - България е на финал на световното по волейбол

Заболяване на венците: причини, симптоми, лечение

Астрономическата обсерватория в "Борисовата градина" отново отваря врати

Ретро влак с парен локомотив ще пътува от Горна Оряховица до Трявна

Емилия откри новия сезон с две парчета

Аватар 3: Огън и пепел идва на 19 декември с епичен сблъсък

Драстично удължаване на първоначалното спиране на топлата вода в "Дружба 2": От 3 на 8 дни

“Секси ритъм” – пилотната песен от новия албум на Иван Радуловски

Белгия готви по-строги мерки срещу нежелани телефонни обаждания

Дара Екимова и The Center се събраха за първия в България визуален танцов албум
