Мащабен фестивал събира любители на природата и туризма под връх Мальовица 10 юли, 2024

Мащабен фестивал събира любители на природата и туризма под връх Мальовица
Снимка: facebook/btsfest.bg

От 19 до 21 юли в курортен комплекс Мальовица, на емблематичната за българския планински туризъм Меча Поляна, ще се проведе първото издание на Национален туристически фестивал

Мащабното събитие, организирано от БТС има за цел е да затвърди традицията на масовите туристически дейности, характерни за движението още от създаването му преди повече от 130 години.

В трите фестивални дни в подножието на връх Мальовица ще се съберат туристически дружества от цялата страна, почитатели на активния начин на живот и носители на златни значки от национално движение “Опознай България – 100 национални туристически обекта”, чиято годишна среща ще бъде част от събитието.

Програмата  на фестивала е наситена с атрактивни дейности и включва различни по трудност организирани преходи с водач, образователни курсове, практически занимания по първа помощ.

Търсачите на приключения и любителите на спорта ще имат възможност да участват в различни спортни и катерачни дейности и надпревари – спортно и скално катерене, планинско колоездене, бягане и ориентиране. Специално насочени към деца, част от тези събития ще позволят на подрастващите да се докоснат до емоцията от състезателното съревнование. 

Посетителите ще могат да хапнат нещо вкусно сготвено в юнашкия тиган, достатъчен да нахрани 1300 души. За доброто настроение са предвидени много музика, игри с награди и кулинарни изкушения.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни! 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация