Почина актьорът Доналд Съдърланд 21 юни, 2024

Почина актьорът Доналд Съдърланд

Donald Sutherland

Снимка: БГНЕС

Легендарният актьор Доналд Съдърланд, известен с ролите си в Мръсната дузина и Игрите на глада, почина на 88-годишна възраст, потвърди неговият син, актьорът Кийфър Съдърланд, в публикация в Instagram.

„С натежало сърце ви казвам, че баща ми, Доналд Съдърланд, почина. Аз лично смятам, че един от най-важните актьори в историята на киното. Никога не се плашеше от роля, добра, лоша или грозна. Той обичаше това, което правеше и правеше това, което обичаше, и човек никога не може да иска повече от това.“

Актьорската кариера на Доналд Съдърланд продължава повече от половин век, като първоначално печели известност с роли в нискобюджетните филми на ужасите Castle of the Living Dead (1963) и Die! Die! My Darling през 1967 г., преди да получи ролята на Върнън Пинкли в The Dirty Dozen.

Съдърланд по-късно играе ролята на кап. „Ястребово око“ Пиърс във филмовата версия от 1970 г. на M*A*S*H*, която го превърна в голяма звезда. Актьорът, носител на „Еми“ и „Златен глобус“, по-късно участва в ролята на президент Сноу във филмовия франчайз „Игрите на глада“ от 2012 до 2015 г., както и в множество други телевизионни и филмови роли до 2023 г.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация