Варна възстанови неработещи от години фонтани и градски чешми 12 юни, 2024

Варна възстанови неработещи от години фонтани и градски чешми
Снимка: Фейсбук/Община Варна

Всички фонтани и шадравани, стопанисвани от Община Варна, са пуснати в експлоатация. Те са преминали необходимата профилактика, някои от тях са имали нужда от рехабилитация и подмяна на части. 

За първи път тази година фонтанът на централния площад „Независимост“ беше пуснат по-рано и радваше варненци и гостите на града още през месец май. Пуснати са също фонтаните в градинката между Археологическия музей и Община Варна, на пл. „Атлантическа солидарност“ (до Градската художествена галерия). Работят и любимите на децата „сухи“ фонтани на пл. „България“ и в градинката до ДТ „Стоян Бъчваров“, както и съоръженията в Морската градина. 

Сред работещите е вече и водната каскада под Пантеона.

Градските чешми в централната част на града също работят. С оглед удобството на гражданите и с цел да не се разхищават големи количества вода, на някои от чешмите са монтирани кранове. Особено внимание е обърнато на съоръженията в Морската градина, някои от които са с минерална вода.

Вода потече и от един от символите на крайбрежната алея – чешмата под сцена „Раковина“. От години тя не беше в експлоатация. В момента е възстановено водоподаването към нея, както и ефектното осветление на арката.

Направен е оглед и се калкулира възстановяването и на още едно неработещо от години съоръжение в Морската градина – водното огледало встрани от главната алея, където могат да се възстановят фонтанът и ефектното осветление.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация