Благоевград с летни занимания за децата и автобус до Картала 10 юни, 2024

Благоевград с летни занимания за децата и автобус до Картала
Снимка: Фейсбук/Община Благоевград

От 10 юни започва записването за Лятната академия на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Академията ще започне на 17 юни и ще продължи до 23 август, като ще бъде отворена за всички деца на възраст между 6 и 12 години на територията на Благоевград, независимо дали са жители или са гости на града. 

Заниманията по интереси ще бъдат в различни направления, като математика биология, народни танци, модерни танци, и ще бъдат безплатни за децата, а приемането на заявления за записване  трябва да се подават в кабинет „Кариерно ориентиране“ в квартал „Вароша“.  

Няма лимит за участващите деца. Миналата година академията е обхванала над 1200 деца.

До 15 септември община Благоевград въвежда нова автобусна линия до ски зона „Картала“. Автобусите ще тръгват от спирка „Младежки дом“ с начален час 08.30 ч. всяка събота и неделя. По тази линия автобус ще тръгва и от 17.30 часа в петък, събота и неделя.

С разкриването на новия маршрут жителите и гостите на Благоевград ще получат по-лесен достъп до м. Картала, където има прекрасни условия не само за зимен, но и за летен туризъм.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация