Велообиколка показва забележителностите на Северозапада 25 май, 2024

Велообиколка показва забележителностите на Северозапада
Снимка: northwest.bg

Тазгодишната Велообиколка на Северозапада започва тази сутрин от Чипровци.

Това е четвъртото по рода си издание, като в събитието се очаква да се включат рекорден брой от над 550 колоездачи, които да преминат по някой от 4-те маршрута с дължина до 165 километра между Чипровци и Белоградчишките скали.

Стартовете са от централния площад в Чипровци в 9 и 11 часа за различните дестанции. Организаторите са подготвили подкрепителен пункт в туристическия център в Долни Лом и тоалетни по трасето. По пътя има и над 10 чешми.

Финалът е в село Митровци, където ще бъде награждаването.Там участниците във Велообиколката ще попаднат в автентичната среда на местния събор с монтанска духова музика и класическите скара-бира.  

Велообиколката на Северозапада е аматьорско събитие по колоездене, организирано от клубовете "Колоездач" и "Бегач" с подкрепата на общините Чипровци, Чупрене, Белоградчик и Димово. Събитието цели да популяризира екологичния, активен туризъм в района и да покаже на повече хора запазената природа и забележителностите на Северозапада. Именно затова маршрутите преминават край някои от основните атракции и красиви гледки в тази част на България.

Колоездачите ще могат да се насладят на столицата на килимите, въстанията и минното дело Чипровци, Белоградчишките скали, биосферен резерват "Чупрене", часовниковата кула в град Чупрене, както и още множество впечатляващи пейзажи, които предлага трасето.   

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация