Казанлък избра своята Царица Роза 15 май, 2024

Казанлък избра своята Царица Роза
Снимка: Община Казанлък

Неделина Неделчева беше избрана за 56-ата Царица Роза на Казанлък.

На второ място журито постави Елена Николаева, а трета в престижния конкурс стана Мариам Григорова. Трите абитуриентки бяха избрани по време на пищен спектакъл на сцената на Дома на културата „Арсенал“, а за короната се състезаваха над 20 момичета. 

В тазгодишния спектакъл, който протече под мотото „Казанлък ви обича“, беше пресъздадена класна стая, в която всяко от момичетата разказа за забележителности и интересни факти в Града на розите. 

Победителката получава правото на участие в конкурса за красота „Мис България“, ще получи още традиционното пътуване до Япония, а през предстоящата година тя ще бъде посланик на Казанлък на изложения и борси по целия свят.  

Изборът на Царица Роза постави началото на 121-те Празници на розата в Казанлък. В програмата за поредна година са включени поредица от разнообразни културни събития, които ще представят пред гости от цял свят дългогодишните традиции на региона. Официалното коронясване на 56-ата Царица Роза ще бъде на 31 май, а празникът ще продължи до 2 юни. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация