Плевен празнува с игри, спорт, концерти и светлинно шоу 15 май, 2024

Плевен празнува с игри, спорт, концерти и светлинно шоу
Снимка: Община Плевен

Празничният за Плевен 15 май ще започне с Тържествено заседание на Общински съвет, следва ритуал на централния площад „Възраждане“ с участието на гостуващите делегации от побратимените на Плевен градове от Полша, Румъния, Република Северна Македония. 

Празничният ден ще продължи с концерт на танцова школа „Спирит”, спортни демонстрации с Ивет Горанова, приключенска игра по ориентиране „Открий Плевен” в Градската градина, Арт работилница с детския център „Стълбичка”,  изложба „Личности и събития в българския спорт“ в Регионалния исторически музей. За вечерта са предвидени концерти на Керана и космонавтите и Владимир Михайлов и светлинно шоу на площад „Възраждане”.

Цветна кошница с живи цветя допълва празничната визия на Плевен. Реализацията на цветната композиция по идея на Общината е осъществена от плевенчанката Юлия Ценова. Нови цветни лехи в централната градска част създадоха и от общинската фирма „Паркстрой“. 

Снимка: Община Плевен

Плевен е първата община, която се включва в проект за създаване на най-дългото послание за мир на планетата. Организатори са няколко от "Лайънс" клубовете в страната.

Днес от 11:00 часа пред Центъра за работа с деца ще бъдат разположени винилови платна, на които всеки плевенчанин или гост на града, ще може да напише своето послание за мир. Целта на създателите на проекта е плакатът с послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. и да кандидатства за "Рекордите на Гинес". Части от плаката ще бъдат изпратени до детски градини, училища и различни институции в цялата страна. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще може да участват в "Рекордите на Гинес" със своето обръщение или рисунка на тема мир.  След като посланията за мир бъдат написани, части от плаката ще бъдат изпратени до Народното събрание, ООН и Европейския парламент.  

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация