България приема Световна и Европейска купа по сноуборд в Банско 14 май, 2024

България приема Световна и Европейска купа по сноуборд в Банско
Снимка: unsplash.com

Българската федерация по ски получи поредно признание от Международната федерация по ски (ФИС) по време на календарната конференция в Порторож.

Отличните традиции на България в организацията на състезания от най-високо ниво бяха оценени подобаващо и страната ни получи домакинство на Световна и Европейска купа по сноуборд за сезон 2024/2025.

Елитът в сноуборда ще се събере в Банско, за да премери сили в рамките на пет дни. За първи път в историята на курорта, той ще приеме най-престижните състезания в сноуборда в рамките на кратък период.

Световната купа в олимпийската дисциплина Паралелен гигантски слалом ще се проведе на 18-19 януари 2025 г., а на 21 и 22 януари ще се проведе Европейската купа в същата дисциплина.

Това ще е четвъртото домакинство на Банско на стартове за Световната купа по сноуборд след 2017, 2018 и 2023 г., както и първо домакинство на Европейска купа в паралелните дисциплини. Курортът бе домакин и на Световно младежко първенство в паралелните дисциплини през 2023 г.

Пампорово също с домакинство

Другият български курорт с домакинство на Световна купа – Пампорово, ще проведе петдневни стартове от Световната и Европейската купа тази година.

Стартовете през 2025 г. в Банско ще са валидни за спечелване на квоти за зимните олимпийски игри в Милано и Кортина д'Ампецо през 2026 г.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация