Тейлър Суифт чупи рекорди с новия си албум The Tortured Poets Department 25 април, 2024

Тейлър Суифт чупи рекорди с новия си албум The Tortured Poets Department
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Само седмица след излизането на 11-ия си студиен албум The Tortured Poets Department, поп звездата Тейлър Суифт не спира да чупи рекорди.

След като Spotify го обяви за най-слушания албум за един ден, днес платформата съобщи, че The Tortured Poets Department е станал първият албум, който достига над 1 милиард стрийма за една седмица.

С това постижение Суифт подобрява собствения си рекорд от 2022 г., когато албумът Midnights е бил слушан около 700 милиона пъти за седмица.

Новият албум на Суифт поставя рекорд и в продажбите на винилови плочи. През първите четири дни на пазара са продадени около 800 000 копия на винил, с което певицата отново счупи собствения си рекорд за най-много продажби на музикални плочи.

Това надминава предишните 693 000 копия на албума 1989 (Taylor's Version) през първата му седмица от появата му на пазара.

Успехът на The Tortured Poets Department е поредното доказателство за огромната популярност на Тейлър Суифт и засилва статута й на една от най-успешните музикални изпълнителки в света.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Нотификация