Банско джаз фестивал 2024: 8 дни музика, 135 изпълнители и алея на джаза 22 април, 2024

Банско джаз фестивал 2024: 8 дни музика, 135 изпълнители и алея на джаза
Снимка: unsplash.com

От 3 до 10 август 2024 г. Банско ще се превърне в център на джаз музиката с поредното издание на емблематичния фестивал "Банско джаз фестивал“. Фестивалът, превърнал се в традиция за курортния град, ще предложи 8 дни изпълнени с музика, 135 изпълнители от 18 държави и 23 концерта.

Алея на джаза: Тази година фестивалът ще се отличава с нова инициатива – Алея на джаза. Творци ще изваяят от камък свои произведения, посветени на джаза, а първата скулптура ще бъде на основателя на фестивала – покойния д-р Емил Илиев. Проектите за алеята се приемат до 30 април.

Джаз академия: Под егидата на Министерството на културата ще се проведе и джаз академия, която ще даде възможност на младите музиканти да усъвършенстват своите умения.

Музикална програма: Любителите на джаза ще могат да се насладят на 23 концерта в 8 поредни вечери. На фестивалната сцена ще се качат 135 музиканти от 18 държави.

Младежка сцена: В градския парк ще се проведе и Младежка сцена, където 45 участници от 3 държави ще се изявят в 21 концерта.

Почит към легендите: Тази година фестивалът ще отдаде почит на водещи имена в джаза като диригента Михаил Йосифов, Камелия Тодорова и Васил Петров.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация