Изложба показва ледовете на Антарктика за Деня на Земята 22 април, 2024

Изложба показва ледовете на Антарктика за Деня на Земята
Снимка: pxhere.com

На 22 април честваме Деня на Земята. 

От 19 часа на Моста на влюбените до НДК ще бъде официално открита изложбата „Ледовете на Антарктика“ на артистката Марина Великова.  

Жителите и гостите на София ще имат възможността до 5 май да видят за първи път изключителни фотографии от Ледения континент, представящи красотата и внушителността на Антарктика. Изживяването е допълнително подсилено от възможността да чуем Антарктика. Чрез QR код, посетителите ще могат да слушат как звучи Антарктика. За тази цел, организаторите на събитието съветват посетителите да носят мобилните си устройства и слушалки. 

Снимките са направени по време на 32-рата експедиция на Българския антарктически институт, ръководена от проф. дн Христо Пимпирев. Освен непокътната природа и спиращи дъха гледки, изложбата представя живота и дейността на българските учени по време на експедицията.

България е единствената балканска държава, която разполага със собствена база на Ледения континент, а от 2022-ра година българският антарктически институт разполага и със собствен кораб. 

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация