Вятър и валежи очакват България през следващите дни 21 април, 2024

Вятър и валежи очакват България през следващите дни
Снимка: unsplash.com

В понеделник ще бъде ветровито с умерен, а в Дунавската равнина и Източна България - силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, като на отделни места, главно в планините и североизточните райони, е възможно да превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 15° и 20°.

През нощта срещу вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България ще се усили. Сутрешните температури ще са по-високи, но дневните ще се понижат с 2 до 4 градуса.

В сряда вятърът временно ще стане от западната четвърт. Валежи ще има на по-малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-високи.

В четвъртък и петък атмосферата ще бъде неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; през първия ден главно в Западна и Централна България, през втория - в Централна Северна и Североизточна, са възможни и интензивни явления. Вятърът ще се усили, отначало от изток-югоизток, впоследствие - от северозапад. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижават.

В събота въздушната маса ще се стабилизира и над страната ще преобладава слънчево време. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 18° и 23°.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация