Орлин Горанов празнува 50 години на сцена с грандиозно турне и концерт 20 април, 2024

Орлин Горанов празнува 50 години на сцена с грандиозно турне и концерт
Снимка: Организаторите

Орлин Горанов ще отбележи своя 50-годишен юбилей на сцената с грандиозно турне, чийто финал ще бъде концерт-спектакъл на световно ниво в зала 1 на НДК на 19 ноември.

Празникът ще стартира на 26 юни в Пловдив, а след това ще се пренесе в Шумен (28 юни), Велико Търново (5 август), Плевен (6 август), Стара Загора (9 август), Варна (6 октомври), за да завърши с грандиозен финал в София.

На сцената до Орлин Горанов ще се качат любими изпълнители, с които го свързват общи музикални проекти и дългогодишно приятелство – Любо Киров, Орлин Павлов, Александра Раева, Кристина Димитрова и Мариана Попова.

Заедно те ще представят най-обичаните хитове на Орлин Горанов, претворени по съвременен начин с нови концертни аранжименти, специално създадени за юбилейното турне.

"Всички тези години на сцената са магия, защото музиката има силата да вдъхновява, да създава, да сбъдва. Тя е онази нишка в живота, която събира и свързва нашите спомени и емоции. А най-голямата магия е, че имам възможността да споделям музиката с публиката", споделя Орлин Горанов.

За да оживее магията на музиката на Орлин Горанов, на сцената ще се съберат едни от най-талантливите български музиканти.

До него ще бъдат Радо Казасов – барабани и автор на концертните аранжименти, Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – клавишни и саксофон, музикантите от „Ку ку бенд“ – Кристиян Илиев – пиано, и Цветан Недялков – китара, тромпетистът на група „Акага" – Иво Казасов, и вокалното трио „Тринити“.

В грандиозния финал в зала 1 на НДК ще участва и симфоничният оркестър Симфониета – Враца, с диригент Георги Милтядов, който е и автор на оркестровите аранжименти.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация